18 Nisan 2024 Perşembe

3. Etap TOKİ Huzura Kavuştu

Kütahya TOKİ 3. Etap sakinleri, vatandaşların şikayetine neden olan Boğaziçi Yönetim firmasından Nisan ayı başında yönetimi devralarak huzura kavuştu.

3-etap-toki-huzura-kavustu
 Yaklaşık 3,5 yıl önce dairelerini teslim alan TOKİ 3. Etap sakinleri, 3 yıl boyunca yönetim hizmetini sunan ve vatandaşların şikayetine neden olan Boğaziçi Yönetim firmasından Nisan ayı başında yönetimi devralarak huzura kavuştu. Kendi aralarında imza toplayarak, yeni yönetimi belirleyen TOKİ 3. Etap sakinleri, daha iyi hizmet almayı umut ederken, yeni yönetim de daha yaşanabilir bir yaşam ortamı için kolları sıvadı.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan TOKİ'nin yeni yöneticisi Abdullah Kıyı, "4 Nisan itibarıyla yönetimi, 14 mayısta hukuk ve Mali müşavirlerimizin gözetiminde yasal haklarımız saklı kalmak, ibra etmemek anlamına gelmemek kaydı ile Boğaziçi AŞ yönetiminden evrakları teslim aldık. Haziran ayı itibarı ile 18 klasör ve 40 bin sayfadan oluşan evrakları Mali müşavir ve ekiplerince incelendi" dedi.
Son durum hakkında bilgiler veren Kıyı, şöyle konuştu: "Şu anda beklemekteyiz. Boğaziçi firmasından istediğimiz hesap ve işletme defterlerinin fotokopilerini göndermek istediler. Fotokopilerde oynama olma ihtimali ve güvenilir olmadığı gerekçesiyle asıllarını istedik. TOKİ merkezine ve Boğaziçi firmasına, 2009/2013yılları arasını kapsayan hesap işletme defterlerinin asıllarını tarafımıza göndermeleri için noter kanalıyla ihbarname çektik. Yapılan incelemeler sonunda hazırlanan raporlar doğrultusunda biz de yasal olan yollara başvuracağız. Bu işlerin sonuçlarını beklerken hemen işlerimize koyulduk ve yapılması gereken işleri yerinde tespit ederek kolları sıvadık. Mezbelelik durumda olan bahçelerde sulama sistemindeki boruları gömerek sulama sistemini ilavelerle çalışır hale getirdik."
Görevi devralır almaz yaptıkları hizmetlerden de bahseden Kıyı, "Bize maliyetleri yüksek olan çatı izolasyonlarını ilk önce gelen şikayetlere göre, daha sonra da kışa hazırlık olsun diye tüm bloklardaki baca ve havuz kenarlarını, mebran ve sürme izolasyonlarla bakımdan geçirdik. Buna bağlı olarak tüm blokların yine kışa hazırlık olarak rögarlarını bakım yapıp temizlettik. Bu işleri yapmak için dışarıdan hizmet almak zorundayız. İşe başladığımızda eski çalışan tüm personeli tazminatlarını ve ihbar tazminatlarını ödeyerek temsilciler kararıyla çıkarttık. Hizmet alımı yoluyla 6 adet bayan temizlik personeli işe başlattık. Ancak, istediğimiz randımanı alamadık. Temizlik dışında başka bir yerde çalıştıramıyoruz. Yakın zamanda tamamı teknik donanımlı personellerle çalışacağız. Biz yönetim kurulu olarak göreve geldiğimizde misyonumuzu belirledik, her şeyimizin açık ve şeffaf olacağını ifade etmiştik; aynen sözümüzde duruyoruz" ifadesini kullandı.
"Site Sistem" adı altında bir program satın aldıklarını aktaran Kıyı, "Bu sistemde komşularımıza vereceğimiz şifreyle hem kendi hesaplarını, hem de bizim hesaplarımızı rahatlıkla takip edecekler. Gelir giderlerimizi, bilançolarımızı, duyurularımızı takip etmek, bu sisteme girmek için önce komşularımızın yönetime gelip şifrelerini alıp www.kutahyatokisakinleri.com web sitesine girip, site sistem butonunu tıklamaları yeterli olacak. Bundan daha iyi şeffaflık varsa onu da yaparız. Biz sanırım Kütahya'da merkezi yönetimle yönetilen siteler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz" diye konuştu.
 
KÜTAHYA'NIN EN BÜYÜK TOPLU YAŞAM MERKEZİ
 
Kütahya'nın en büyük toplu yaşam merkezlerinin başında geldiğinı belirten Abdullah Kıyı, "24 blok ve 672 daireden oluşan bir siteyiz. Birliğimizi bozmak isteyen ve sayısı üçü beşi geçmeyen bazı kişiler mevcut maalesef. Toplu yaşanan her yerde bu tür şeyler oluyor. Bu kişilerden her türlü gelecek musibeti bertaraf etmeye hazırız. Çünkü biz dürüstüz; dürüst insanlarla çalışırız ve dürüstlüğümüzden de kimseye taviz verme niyetinde değiliz" dedi.
Isı pay ölçerlerle ilgili de bir sorun bulunduğunu ve ilgili firmayla tekrar anlaşmaya vardıklarını kaydeden Abdullah Kıyı, "Eksiklerini tamamlayıp sistemi devreye sokacaklar. Devir teslim tutanaklarında, mizanlarda görülen toplam 34 bin TL borcumuzu da şirket genel müdürlerinden de olur alarak bize hibe edecekler. Yani, bu sistem bu sene devreye girecek. Biz yönetim olarak da, komşularımız da bu sistemin faydalarını inşallah hep beraber göreceğiz. Hatalarımız da olacak, bizlere karşı eleştiriler de olacak elbette. Eleştirile eleştirile doğruları da bulacağımıza inanıyoruz. Komşularımızdan tek bir isteğimiz var; lütfen bize güvensinler, ben 30 yıl devlet dairesinde çalışıp emekli oldum. Bu sürecin içinde ise iki dönem muhtarlık yaptım. Başkan yardımcımız Muzaffer Esen bey de emniyetten emekli, diğer başkan yardımcımız Ulvi Yırtık bey de Cezaevi İnfaz Koruma memurudur. İtibarların kolay kazanılamayacağını herkes takdir eder. Çalışmalarımızda sehven de olsa, ufak tefek kusurlarımız çıkabilir, ama telafisi olan kusurlar olacaktır. Komşularımız bize güvensinler, bizim arkamızda olduklarını bize hissettirsinler. Bu vesileyle İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının komşularımız başta olmak üzere, tüm halkımıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Haber okunma sayısı: 1654
Haber eklenme tarihi : 27.07.2013 17:40



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı