19 Mart 2024 Salı

1 MAYIS’TA MEYDANDAYIZ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Bağımsız İşçi Platformu Temsilcisi Mustafa Gece, 1 Mayıs’ın ekmeğini alın teri ile kazanan herkesin günü olduğunu belirterek, 1 Mayıs’ı Türk’e yakışır birşekilde kutlamak için tüm Kütahyalıları 1 Mayıs Cuma günü Vazo meydanına beklediklerini söyledi.

1-mayista-meydandayiz
 Bağımsız İşçi Platformu adına açıklama yapan Mustafa Gece, Hüseyin Kızılarslan ve Murat Bişğin, tüm emekçilerin bayramını kutladıklarını 1 Mayıs gününün hiçbir gruba mâl edilmemesi gerektiğini belirtti.  
İşçi bayramı kavramında geçen bayram kelimesinin tam manasıyla bir şölen havasında yaşanması gerektiğinin altını çizen Gece, “Senelerdir kavga günü olarak empoze edilen bu günde belli bölücü ve anarşist grupların provokasyonlarına değil, geçimini alnının teriyle sağlayan vatandaşlarımızın günü olduğunu hatırlatma gereksinimi hissediyoruz. Bağımsız İşçi Platformu olarak bu bayramın bizim bayramımız olduğu bilincindeyiz ve bu bayramı kimsenin tek elinde bırakma gibi bir niyetimiz olmadığını bildiririz. Bayramın tüm halkımıza barış, huzur getirmesini, hak edene hakkının verildiği ve işsizlerinde iş bulduğu ülkede coşkuyla, kavgasız, dövüşsüz, biber gazsız bir şekilde kutlanmasını temenni ederek tüm işçi kardeşlerimizi ve Kütahyalı hemşehrilerimizi 1 Mayıs’ta Zafer meydanına bekliyoruz.” Diye konuştu.
 

Haber okunma sayısı: 2914
Haber eklenme tarihi : 29.04.2015 12:05



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı