19 Nisan 2024 Cuma

Yaşlı Kadının 2 Yıl Sonra Eşyaları Bulundu

Kütahya’nın Simav ilçesinde 24 Ocak 2012’de Yağıllar köyünde birlikte yaşadığı oğlunun evinden ikindi vakti komşularıma gidiyorum diye ayrıldıktan sonra kaybolan ve defalarca aramalara rağmen bulanamayan 86 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Yemiş isimli yaşlı kadının eşyaları köye 5 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda bulundu.

yasli-kadinin-2-yil-sonra-esyalari-bulundu
 Köy Muhtarı Mehmet Ercan, Fatma Nine'ye ait olduğu tahmin edilen ayakkabı, birkaç parça çamaşır ve kemiklerin köy halkından Ahmet Özgün isimli vatandaş tarafından köye 5 kilometre uzaklıkta Orta Burun Delice mevkiinde ormanlık alanda bulunduğunu ve durumu jandarmaya haber verdiklerini bildirdi.
Jandarmanın bölgeye giderek Fatma Nine'ye ait olduğu tahmin edilen buluntu eşyalarla kemikleri topladığını ve muhafaza altına aldığını ifade eden Muhtar Ercan, bulunan eşyalarla kemiklerin 2 yıl önce kaybolan Fatma Nine'ye ait olup olmadığının DNA testinden sonra anlaşılacağını söyledi.
Ormanlık alanda bulunan eşyaların DNA testinin jandarma tarafından yaptırılacağını ifade eden Muhtar Ercan, "Fatma Nineyi bulmak için bölgede iki yıldır tam 25 kez geniş çaplı arama yapıldı. En son arama 25 Mart 2012 Pazar günü 20 kişilik Akut, 20 kişilik jandarma, 20 avcı ve Orman İşletme Müdürlüğünden 20 kişilik bir ekiple birlikte yapıldı. Sonuç çıkmayınca çalışmalara son verildi. Dün köy halkımızdan Ahmet Özgün isimli vatandaş şifalı ot toplamak için ormanlık alana gitti. Dönüşünde köyümüze 5 kilometre mesafede Balıkesir'in Sındırgı ilçesi istikametinde Orta Burun Delice mevkiinde bir kadına ait ayakkabı, çamaşır ve kemiklerle saç telleri bulduğunu söyledi. Durumu hemen Jandarmaya haber verdik. Bölgeye giden jandarma ekipleri buluntu eşyalara el koydu. DNA testi yapılacağını bildirdi. Sonucu merakla bekliyoruz" dedi.
Fatma Yemiş'in birlikte oturduğu oğlu Abdullah Yemiş, bulunan eşyaların annesine ait olması halinde mezarını yaptıracaklarını söyledi.

Haber okunma sayısı: 2702
Haber eklenme tarihi : 20.01.2014 19:05



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı