25 Nisan 2024 Perşembe

'Toz Asfalt' İsyanı

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde, 11 köyü bir birine bağlayan 32 kilometre uzunluğundaki grup yolunun 2,5 yıldır asfaltlanmaması bölgede oturan vatandaşlar tarafından protesto edildi.

toz-asfalt-isyani
 Aslanapa ile Altıntaş ilçeleri arasında yer alan bağlı Esenköy, Çukurca, Adaköy, Gölbaşı, Haydarlar, Nuhören, Gökçeler, Eymir, Yalnızsaray, Çayırbaşı ve Gecek köylerini bir birine bağlayan bozuk yolun üzerine, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 2,5 yıl önce kum atıldı.
Yolun 2,5 yıldır asfaltlanmadığını ileri süren köylüler, problemin çözümü için çalmadık kapı bırakmadıklarını, ancak olumlu bir sonuçta alamadıklarını ifade ettiler.
Celal Kutlu, Rıza Özkul, Recep Yenilmez, Mehmet Özkul ve Şaban Yel isimli vatandaşlar, "Bu yoldan hergün onlarca araç gidip geliyor. Uzunluğu 32 kilometreyi bulan yol 2 yıldır asfaltlanmayor. Yolun asfaltlanması için çalmadık kapı bırakmadık. Ancak hiç bir olumlu gelişme olmadı. Çukurların kapatılması için İl Özel İdaresi tarafından mıcır döküldü. Mıcırdan dolayı araçların geçtiği sırada bölge adeta toz kenti andırıyor" dediler.
11 köyde oturan vatandaşlar tarafından düzenlenen eylem sebebiyle jandarma güvenlik önlemi aldı. Bu arada, vatandaşların eyleminin sürdüğü sırada Aslanapa Kaymakamı Mustafa Güngör de bölgeye gelerek halka görüştü.
 
Bu sırada, Köy sakinlerinden Celal Kutlu, Kaymakam Mustafa Güngör'e, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar'ın kendilerinin eylem yapmamalarını istediğini, eylem yapmaları halinde yol için gelen 5 milyon liralık ödeneği geri göndereceği tehdidinde bulunduğunu söyledi. Kaymakan Güngör, "Yol belediyenin sorumluluk alanı içerisinde değil. Başkanın böyle bir şey yapma yetkili yok" dedi.
 
Kaymakam Güngör, 32 kilometrelik yolun asfalt ihalesinin yapıldığını ancak yapılan itirazların sonuçlarını beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Köylüler, eylemlerinin ardından sessizce dağıldı.

Haber okunma sayısı: 1617
Haber eklenme tarihi : 09.09.2013 13:57



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı