18 Nisan 2024 Perşembe

Tavşanlı Yeni Hayvan Pazarı Hizmete Açıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunun ve bölgenin en büyük canlı hayvan pazarı olduğu belirtilen tesis, 15 ayda tamamlanarak Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hizmetine açıldı.

tavsanli-yeni-hayvan-pazari-hizmete-acildi
 Kuruçay yolu üzerine 85 bin metrekare alana inşa edilen Canlı Hayvan Pazarı hem üreticileri, hem de hayvan alıp-satarak geçimini sağlayanları memnun etti. 15 ayda tamamlanarak hizmete açılan yeni pazarla birlikte eski hayvan pazarında nasıl bir çalışma yapılacağı ise merak konusu oldu.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, galerici esnafın kendileri için yapılan site tamamlanıncaya kadar burada toplanmasını istedi. Mustafa Güler, açıklamasında, AB uyum süreci kapsamında çıkartılan çevre kanunları ve karayollarının çalışmalarından sonra şehir içindeki galerici esnafın sıkıntı yaşayacağını belirterek şimdiden önlem alınması konusunda çalışma başlattıklarını söyledi. Güler açıklamasında Galericiler Sitesi'nin yaklaşık 15 ay sürecek çalışma sonrasında hizmete açılacağını hatırlatarak "Galerici esnafımızın sıkıntı yaşayacağı kesindir. Biz yeni hayvan pazarının açılmasıyla birlikte, galericiler sitesini tamamlayana kadar eski pazar alanına galerici esnafımızı toplamak istiyoruz. Yapacağımız toplantılarda ayrıntıları konuşacağız" dedi.

Haber okunma sayısı: 1352
Haber eklenme tarihi : 23.09.2013 15:38



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı