20 Nisan 2024 Cumartesi

Tavşanlı İmam Hatip Lisesi'nin Temeli Atıldı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile AK Parti Kütahya Milletvekillerinin katıldığı törenle İmam Hatip Lisesi Pansiyonu'nun temeli atıldı.

tavsanli-imam-hatip-lisesinin-temeli-atildi
 Tavşanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan Orta Öğretim Öğrenci Yurdu Tavşanlı İmam Hatip Lisesi Pansiyonu temel atma töreninde konuşan Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu,"Hayırlı Hizmetler Vakfı tarafından daha önce yine Tavşanlı'lı hayırseverler tarafından yaptırılmış olan çok eski bir yurdu üstünde bulunduruyordu. Bu arsa üzerine yapılacak yurdumuz yaklaşık olarak 2 milyon liraya mal olacak ve 158 öğrenciyi bünyesinde barındıracaktır. Yurt aynı zamanda Anadolu İmam Hatip lisesinin öğrenci pansiyonu olarak hizmet görecektir. Biz gerek İl Özel İdarenin bize tahsis etmiş olduğu kaynaklarla gerekse diğer kaynaklarla Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak köylerimizi daha mağrur ve daha kalkınmış hale getirmek için çeşitli çabalar içerisindeyiz. Biz özellikle son iki yılda köylerde birçok sorunu çözmek adına çaba ve gayret içerisindeydik. Bu gayreti çabalandırarak Çevre Bakanlığına sunduk ve sayın Milletvekillerimizin destekleriyle Çevre Bakanlığından projemize önemli oranda katkı sağladık. 75 bin lira gibi bir katkıyı aldık. Ayrıca yakın bir zaman içerisinde yine bir katkı alacağız. Sayın vekillerimiz Onun müjdesini çeşitli zamanlarda vermişlerdi. Biz inşallah 2 yıl içerisinde köylerimizin tamamında çöp toplama hususunda çağdaş kriterler neyi gerektiriyorsa onu yerine getirmeye çalışmış olacağız. Yine şuanda 18 köyümüze 365 adet çöp konteynır dağıtımını birkaç köyün sembolik dağıtımını burada yapacağız. Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bugün teslimini yapacağımız 4 adet tankerin alınmasına karar verdik. Yine önümüzde ki süreç içerisinde gelecek yıllar da yeni tankerlerin alımına çaba göstereceğiz. Zaten geçen yıl yine köy içi yangınlarla mücadele etmek üzere 31 köyümüze 100 metre uzunluğunda el arabası ile taşınabilen hortumlar almıştık. Bunları da yine itfaiyenin ulaşması zor olacak köylerimize ulaştırdık. Teslimini yaptık"dedi.
 
"HEDEFİMİZ AYNI, BU SEVİNRİCİ BİR GELİŞME"
Vali Şerif Yılmaz ise konuşmasında "Tavşanlı ilçemize hayırlı işlerin başlangıcı ve dağıtımı ile ilgili geldik. O nedenle öncelikle bu törenimize iştirak eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. İkincisi kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş yapmak suretiyle gerek sivil toplum, gerekse siyaset işbirliğinin semeresini ve sonucunun gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Özlediğimiz tablo budur. Tüm kurum ve kuruluşların ilimizdeki herkesin aynı hedef doğrultusunda aynı amaç doğrultusunda hizmet etmek gayesinde birleşmesidir. Bu birleşmenin sonucunda da işte burada gördüğümüz gibi güzel eserleri inşallah yine insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bizler sadece buna aracılık ediyoruz. Bu amaçta herkesin üzerine düşen görev var. Bu görev sorumluluğu içerisinde de hareket eden herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabi 2023 hedefi doğrultusunda ilerlememiz için bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor. İşte bu çalışmaların birinci önceliği eğitim. Eğitim denilince de 7 den 70'e gerçekleşen faaliyetleri kastediyoruz. Sadece okul çağını değil, okul çağı dışında kalan insanların eğitimi ile ilgili de bir takım çalışmalarımız devam ediyor. Ama burada özellikle geçen yıl başlanan 4+4+4 sistemiyle ilgili ilk yıl olması nedeniyle bir takım zorluklar yaşadık. Ama bu sene inşallah o zorlukları yaşamadan geçen yıl edindiğimiz tecrübelerle sorunsuz bir şekilde eğitim öğretime başlamış olacağız. Ben öncelikle buradan 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilimize insanımıza, öğrencimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.Tabi biz Kütahya olarak eğitimde neredeyiz? Bunu kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Kütahya olarak, Türkiye ortalamasında fiziki yapı itibariyle en iyi illerden bir tanesiyiz. Gerek sınıf mevcutlarımız gerek okul kapasiteleri ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalarla Türkiye ortalamalarının üstüne çıkıldığını rahatlıkla ifade edebilirim. Bizim ortalama derslik başına düşen öğrenci sayımız 20, sadece meslek liselerinde bu rakam 23 tür. Bunları da aşağı çekme ile ilgili gayretlerimiz devam ediyor. Bundan sonra yaptığımız çalışmalarla okullarımızın iyileştirilmesini, kampüs alanlarının oluşturulmasını, sosyal donatıların ilave edilmesini amaçlıyoruz. Eğitim öğretim ile ilgili ilimizin genelinde çok şükür büyük bir sorunumuz kalmamıştır. Bundan sonra biraz daha standartları yüksek eğitim öğretim alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın eğitim öğretimine aralıksız devam edebilmesi için taşımalı eğitime başladık. Buuygulamada öncelik ilköğretimdi. Daha sonra orta öğretimi de bu uygulamaya dahil ettik" diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından, Orta Öğretim Öğrenci Yurdu Tavşanlı İmam Hatip Lisesi Pansiyonu temeline harçlar Vali Şerif Yılmaz ile Milletvekilleri Kinay ve Kavuncu atıldı. 

Haber okunma sayısı: 1349
Haber eklenme tarihi : 05.09.2013 16:32



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı