23 Nisan 2024 Salı

Gediz Esnaf Kefalet Kredileri 125 Bin Liraya Yükseltildi

Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından esnaf ve sanatkara sağlanan kredi miktarı 125 bin liraya yükseltildi.

gediz-esnaf-kefalet-kredileri-125-bin-liraya-yukseltildi
 Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Akça, kooperatif tarafından esnaf ve sanatkara sağlanan düşük faizli kredilerde yıllık faizlerin yüzde 4'e, bir yılı aşan kredilerde ise yıllık faiz oranının yüzde 5'e düşmesiyle kredilere olan taleplerin büyük artış gösterdiğini söyledi.
2013 Temmuz ayı sonu itibarıyla esnaflara yaklaşık 10 milyon TL. kredi imkanı sağlandığını belirten Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Akça, şu şekilde konuştu:
"Yönetim, denetim kurulu üyeleri ve personelimizle uyumlu bir çalışma sergileyerek Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini en iyiler grubuna yükselterek bölgede çok iyi bir konuma geldik. Bunun neticesinde kredi üst limitimizi 100 bin liradan TESKOMB'un en üst sınırı olan 125 bin liraya yükselterek 4 yıl olan kredi vadelerini de 5 yıla çıkardık. Yapılan bu düzenleme sonrası piyasada daha düşük faizli kredi sağlayan başka bir kurum olmadığının bilinmesini isteriz. Bizde Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak başarı çıtamızı ve Türkiye genelindeki sıralamamızı en üst seviyelere çıkarmış olduk. Bu güzel başarıyı esnaf ve sanatkarımızın desteğiyle sağladık. Devletimizin bizlere sağlamış olduğu imkanlardan esnaflarımızı en iyi şekilde yararlandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü esnafımızın almış olduğu paranın şehrimizin kalkınmasına önemli bir katkı yaptığını düşünüyoruz. Esnaf ve sanatkarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Onların taleplerini en kısa zamanda değerlendirip, en hızlı şekilde nakit ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriyoruz. Bankaların faiz artırdığı şu dönemde esnaf kefalet kredi faiz oranlarının değişmemesi devletimizin biz esnaflara verdiği önemi göstermektedir. Çünkü ekonominin direği olan esnaf ve sanatkarlarımızın Mali yapısı düzelmeden ekonomimizde canlılık beklenemez.
1 yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranı yüzde 4'e, 1 yıldan fazla kredilerde faiz oranı yüzde 5'e indi. Faiz oranlarındaki bu indirimin yanı sıra kooperatifimizin aldığı masraf karşılıkları yüzde 1,5'e, banka komisyonu yüzde 0,5'e indirildi. Şu anda esnafımıza 125 bin TL. krediyi 5 yıl vadeyle veriyoruz.
Ayrıca şunu önemle belirmek istiyorum ki, devletimiz bize bir fırsat veriyor. İşyeri ve ticari araç alımlarınızda 250 bin liraya kadar da kredi imkanı sunuyor. Maalesef esnafımızı bundan faydalandıramadığımız için üzüntü içerisindeyiz. Dükkan veya işyeri mi alacaksınız, kamyon, tır, dorse, dozer gibi nakliyat araçları veya iş makineleri mi alacaksınız gelin biz size en uygun şartlarda 250 bin liraya kadar kredi imkanı sağlayalım. Esnaflarımızın bu uygun kredileri değerlendirmelerini önemle rica ediyoruz.
Bu vesileyle bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür eder, piyasa koşullarına göre daha cazip olan düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kooperatifimize bekliyoruz."

Haber okunma sayısı: 1146
Haber eklenme tarihi : 19.08.2013 12:49



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı