24 Nisan 2024 Çarşamba

VALİLİKTEN SERT AÇIKLAMA

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın Kütahya Polisevinde basın açıklaması yapmasının engellenmesi üzerine Kütahya valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

valilikten-sert-aciklama
 Kütahya valiliğinden Milletvekili İdris Bal’ın Polisevinde basın toplantısı yapmasına izin verilmemesi üzeriye yazılı bir açıklama yayımladı. Polisevinin kamusal alan olduğu belirtilen açıklamada, 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanununa göre seçim yasaklarının başladığı bu nedenle Milletvekili İdris Bal’a polisevinde açıklama yapmasına izin verilmediği kaydedildi.
Bağımsız Milletvekili İdris Bal’ın açıklamalarının izahtan vareste olduğu kaydedilen açıklamada, “6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanununa göre 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde Y.S.K tarafından 06.06.2014 tarihinde yayınlanan 2910 sayılı kararda seçim propagandası ve yasaklarının 31 Temmuz 2014 Perşembe günü başlayıp 10 Ağustos 2014 Pazar günü sona ereceği açıkça ilan edilmiştir. Ayrıca 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanununun 50.Maddesinin 1.Fıkrasında’ Seçim zamanında, genel yollar üzerinde, mabedlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve ilçe seçim kurullarınca gösterileceklerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaktır’ hükmü gereğince Bağımsız Kütahya Milletvekili Sn.Prof. Dr. İdris BAL’a bir kamu kurumu olan Kütahya Polis evinde basın açıklaması yapmasına Valiliğimizce izin verilmemiştir.        
Polis Akademisinde öğretim görevlisi olarak uzun yıllar çalıştığını basın açıklamasında belirten Bağımsız Kütahya Milletvekili Sn.Prof Dr.İdris BAL’ın seçim yasakları ile ilgili hususu bilmemesi ya da bilmesine rağmen bu konuda değişik yorumlar yapması izahtan varestedir. Ayrıca kendisinin polis evinde basın açıklaması yaptırılmamasına ilişkin olarak yerel ve ulusal basına yansıyan söylemlerinde “Burada Emniyet Müdürünün, Valinin keyfine göre değil, anayasa ve sınırları içerisinde hareket edilir” sözü gerçekleri yansıtmamaktadır, zira yaşanan olayda tamamen Anayasa, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ve Yüksek Seçim Kurulunun emrettiği kararlar uygulanmıştır. Hiçbir siyasi amaç güdülmemiştir, Valiliğimizin ve görevlilerimizin bu şekilde itham edilmesi Valiliğimizi derinden üzmüştür.” Denildi.
 

Haber okunma sayısı: 4488
Haber eklenme tarihi : 01.08.2014 13:53



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı