25 Nisan 2024 Perşembe

ŞİFA KAYNAĞI YOSUN

Emet ilçesinde bulunan termal tesisler içerisinde Türkiye'nin tek yosun havuzu cilt ve deri hastalıklarında alternatif oluyor.

sifa-kaynagi-yosun
 Emet ilçesinde yer alan Emet Termal Resort & Spa tesisleri içerisinde yer alan yosun havuzu Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerini kabul ediyor. İnternet üzerinden yaptığı araştırmalar sonrasında suyun yerden kaynadığını öğrendikten sonra yosun havuzundan faydalanmak için tesislere geldiğini belirten Hasan Kasım (52); "Bugün ilk kez geldim. Daha önce yaklaşık 20 senedir çeşitli kaplıcalara gittim. Burayı da internette gördüm ve bana ilginç geldi yosunlu yavuz" şeklinde konuştu. Kasım konuşmasına şöyle devam etti: "Yerden kaynayan ve katkı maddesi olmadığı için. Sabah geldim yaklaşık 2 saat kaldım. Gerçekten dinlendirici özelliği var. Sanki canlı bir hücre gibi. İnşallah bundan sonra da devamlı gelirim. Daha önce de çelitli yerlere gittim fakat kaplıca suları diğer soğuk sularla karıştırılarak özelliği kayboluyor. Buranın da suyun yerden kaynama özelliği de ilgimi çekti. Gerçekten de söylenenler kadar varmış."
 
TÜRKİYE'DE TEK 
 
Yosun havuzunun Türkiye'de tek olduğunun altını çizen Derelli, "Yosun havuzumuz bu özelliği itibari ile Türkiye’deki tek olma özelliği ile ender rastlanan bir şifa kaynağıdır." dedi.
 

Haber okunma sayısı: 1633
Haber eklenme tarihi : 26.01.2014 09:13



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı