29 Mart 2024 Cuma

KÜTAHYA'DAN ŞIRNAK'A PROTESTO

Kütahya’da bir grup, Şırnak’ın Botan ilçesinde yapılacak olan termik santralini protesto etti.

kutahyadan-sirnaka-protesto
 Şırnak’ın Botan ilçesinde yapılacak termik santralini protesto etmek isteyen grup, Zafer Meydanı Sevgi Yolu girişinde toplandı. Grup, sloganlar atarak Karagöz Camii önünde basın açıklamasında bulundu. Yapılacak santralin tarihi ve kültür miras yok edilerek inşa edileceğini belirten grup, “Sanayi ve enerji politikaları, HES ve barajlar nedeniyle kesilen ağaçlarımız doğa katliamını gerçekleştirmektedir. Tarihi ve kültürel miraslarımız katledilmektedir. İnsanlar yerlerinden yurtlarından edildi. Köyleri yakıldı, hayvanları telef edildi. En verimli topraklara imar verildi. Biliyoruz ki dünyamızı yaşanmaz hale getiren, eline geçirdiği her şeyi satma fırsatına yeltenen sermaye bundan vazgeçmiyor.” dedi.
 
Şırnak halkının bu santrale karşı olmasına rağmen firmaların yapma isteğine mücadele ile karşılık vereceğini belirten grup, “Bu girişimler Şırnak ve bölgeyi yıkma girişiminden başka bir şey değildir. Ciner Grubu, Global Galata ve onların alt taşeronları Şırnak halkının istemediği projeyi onlara rağmen yapamazsınız. Biz Şırnak gençliği ve halkı olarak sağlığımızı, ormanlarımızı yok etmenize engel olmak için mücadelemizi her yerde ve her fırsatta vereceğiz.” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber okunma sayısı: 1976
Haber eklenme tarihi : 28.04.2014 05:34



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı