25 Nisan 2024 Perşembe

İŞTE 2014'ÜN ALTINTAŞ'I

Altıntaş’a bağlı Murathanlar ve Beşkarış Köyleri şebekeleri olmasına karşın susuzlukla mücadele veriyor. Köylere tankerlere su taşınırken köy halkı yaz aylarında susuzluğun zor olduğunu ifade ederek yetkililerden yardım istiyor.

iste-2014un-altintasi
 TAŞIMA İLE KÖYE SU GELİYOR
Yaz aylarının gelmesi ile suya daha fazla ihtiyaç duyulurken Murathanlar ve Beşkarış Köylerinde su olmaması köy sakinlerini zor durumda bırakıyor. Murathanlar Köyüne tankerlerle su taşınırken köy sakinleri köylerinde su şebeke hatalarının olduğunu ancak Köyde su olmadığı için zor günler geçirdiklerini dile getiriyorlar. Murathanlar Köyü sakinleri “ Köyümüzde su olmaması tüm hayatımızı olumsuz etkiliyor. Bahçesini sulayacak arkadaşlarımız bahçelerini su olmadığı için sulayamazken diğer taraftan günlük su ihtiyacımızı da traktörlerle diğer köylerden getirdiğimiz su ile karşılıyoruz. Suya en çok ihtiyaç duyulan yaz aylarında suların olmaması köyümüzün kuraklık yaşamasına sebep oluyor” dediler.
 
GÜNDE BİR SAAT SU VERİLİYOR
Diğer taraftan Beşkarış Köyünde ise suyun az olması sebebiyle köyde sular bir saat süre ile verilebiliyor. Günde bir saat verilen suyu bahçesinde kullanan köylülere ise köy muhtarı tepki gösteriyor. Köy sakinlerinden Sezai Mercan köylülerin verilen suyu bahçelerinde kullandığıve Muhtarın suyu kestiği dile getirdi. Mercan “ Murathanlar Köyünde olduğu gibi bizim köyümüzde de su sıkıntı var. Köyümüzde su günde bir saat süre ile veriliyor. Günde bir saat verilen suyu hemşerilerimizde bahçe sulamasında kullandığı için muhtarımız suyu kesti. Yaz aylarında susuz kalmak çok kötü. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde köyümüzde böyle bir durumu yaşamak bizleri üzüyor. Yetkililerden tek istediğimiz ise sularımızın bir an önce sürekli olarak verilmesidir” dedi.
 

Haber okunma sayısı: 2796
Haber eklenme tarihi : 28.06.2014 07:12



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı