24 Nisan 2024 Çarşamba

HUKUK ÇOK FAZLA MINCIKLANDI

Enerji Bakanı Taner Yıldız, sabah saatlerinde emniyet mensuplarına yapılan operasyonla ilgili olarak, “Tabi ki hukuk şu veya bu gerekçe ile çok fazla mıncıklandı tabiri caizse. Çok fazla el değdi. Ben hukukun üstünlüğünün Türkiye’de tesis edilmesi kanaatindeyim.” dedi.

hukuk-cok-fazla-minciklandi
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1. OSB’de bulunan işletmelerle bir araya geldi. Burada konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, emniyete yapılan operasyonu değerlendirdi. Yıldız, “İster emniyet mensupları ister toplumun herhangi bir kesimi ile alakalı suç unsuru bulunan veya bulunduğu iddia edilen bir konu varsa ve hukuka intikal etmiş bir konu varsa, ben hukukun üstünlüğünü korumak adına ben bununla ilgili çok fazla yorum yapmamak gerektiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Tabi ki hukuk şu veya bu gerekçe ile çok fazla mıncıklandı tabiri caizse. Çok fazla el değdi. Ben hukukun üstünlüğünün Türkiye’de tesis edilmesi kanaatindeyim. Vatandaşımızın, halkımızın, adalet duygusunu yitirmeden ona olan güveni kat be kat hissederek, Türkiye’de böyle bir duygu ile davranılması gerektiği kanaatindeyim. Yargının ve hukukun mutlaka objektifliğinin ve üstünlüğün hepimizde yer etmesi lazım.”
 
"TÜRKİYE’YE YAKIŞMAYAN VAZİYETLER"
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti milletvekilleri arasında gelişen yumruklaşma olayına da değinen Yıldız, “Biz milletvekillerimizin saygınlığını yükseltmek için son 12 yılda fazlaca gayret gösterdik. Lojmanların boşaltılmasından tutun ki birçok yapılması gereken işlemlere varana kadar, vatandaşlarımızın seçtiği 550 milletvekili ile yapılan işlemlerdir. Bu tür davranışların hangi gerekçe ile olursa olsun, tabi bunun içerisinde tahrikler var, üslubu bozan gayretler var. Bütün bunlara rağmen Türkiye’ye yakışmayan vaziyetlerdir diye düşünüyorum.” dedi.
 
17 VE 25 ARALIK'TAN SONRA YENİ DİNLEME İDDİASI
Bir basın mensubunun "paralel yapının usulsüz dinlemelerinde sizin de isminiz geçiyor bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da değinen Yıldız, 17 ve 25 Aralık’ta yapılan operasyonların ardından kendilerinin tekrar dinlendiğini iddia ederek şunları söyledi: “Şu anda birçok ülke ile görüşmelerimiz devam ediyor. 26 ülke ile aktif görüşmelerimiz var. Hemen yanı başımızda Rusya Federasyonu, İran, Irak gibi ülkelerden tutun da Afrika ülkelerine varıncaya kadar. Siz bu ülkenin enerji ve tabii kaynaklar bakanını 2.5 yıl resmi ve illegal bir gerekçe ile dinliyorsunuz. Niçin dinliyorsunuz? Benim devlet başkanları ile yaptığım, hükümet başkanları ile yaptığım görüşmeler var. Bunların içerisinde gizli ibareli, çok gizli ibareli görüşmeler var, kamuoyuna açtığımız görüşmeler var. Siz kalkıp ta bunu bu kadar stratejik bir konuyu dinlerseniz bunun anlamının başka olduğuna biz kanaat getiririz. Dinleyip de kapı komşusuna vermiyorsunuz bunları. Tapelerini sayfa dolusu görüyorum. Bunu Türkiye adına dinleyenler adına son derece zararlı, yanlış bulduğumu ve bunların başka gayelerle dinlendiğini ifade etmek isterim. Türkiye’nin her alanda normalleşmesi için bizler uğraşıyoruz. Kişisel hak ve özgürlüklerin, kamu menfaatinin korunduğunu ve bunları uluslararası arenaye kendi kontrolümüz dışında verilmediği bir yapıyı hedefliyoruz. Paralel yapının yaptığı yanlışlardan behemahal vazgeçmesi gerektiğini daha bunların ne yazık ki sürdüğünü görüyorum. Bir duyumuma göre 17 ve 25 Aralık'tan sonra farklı bir dinlemeye tabii tutulduğumuzu gördüm. Yalnızca 2.5 yıl, o tarihten önceki dinlemelere ek olarak. Bizler gücünü şeffaflıktan alan bir yapının içerisinden geliyoruz. Bizlerin gizlenecek saklanacak herhangi bir söylemimiz olmaz. Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda bizim yaptığımız uluslararası ilişkilerin ne zaman paylaşılacağına biz karar veririz. Ülkeyi yönetenler karar verir. Bunun herhangi bir telefon dinleme kaydı ile herhangi bir tape aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılmasını yanlış buluyoruz. O yüzden bu yanlıştan şu veya bu şekilde vazgeçecekler.”

Haber okunma sayısı: 3604
Haber eklenme tarihi : 05.08.2014 10:40



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı