20 Nisan 2024 Cumartesi

Çini ve Seramik Yarışması Sonuçlandı

Kütahya'da düzenlenen Dumlupınar Seramik ve 1. Evliya Çelebi Çini Yarışması sonuçlandı.

cini-ve-seramik-yarismasi-sonuclandi
 Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, KÜTAV İşbirliği,Keramika Seramik Fabrikası ve Refsan firmalarının Maddi katkıları ile Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, ile Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı ortaklığında düzenlenen I.Dumlupınar Seramik Yarışması ve 1. Evliya Çelebi Çini Yarışması'nda verilen toplam 32 adet ödül sahiplerini buldu. Ödül töreninin ardından 1. Dumlupınar Seramik Yarışması ve 1. Evliya Çelebi Çini Yarışması Sergisi açıldı.
DPÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Gülaçtı, "Bu yarışmaları gerçekleştirmekteki amacımız; Kurtuluş Savaşında Anadolu'nun dört bir yanından gelerek Dumlupınar'da kahramanca savaşan kanlarını ve canlarını veren gazi ve şehitlerimizin anısını ve Evliya Çelebi'nin ismini yaşatmak ve bu değerleri genç nesillere aktarmaktır. Ayrıca Kütahya'nın tanıtımına katkıda bulunmak, genç seramik sanatçılarını desteklemek, sanat dünyasına yeni eserler kazandırmak, Kütahya'da sürdürülen sanat faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla Dumlupınar Seramik Yarışması ve Evliya Çelebi Çini Yarışması'nı düzenledik. Sanatçıların desteklenmesinde şehirle iç içe olmak gerekir. Bu anlamda yarışmayı düzenlerken bizi yalnız bırakmayan Kültür Bakanlığımıza, Kütahya Valiliğine, Rektörümüze, Dekanımıza, sponsorlarımıza, Emeği geçen tüm Akademik, teknik ve idari personelimiz ve en önemlisi yarışmaya katılan sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yarışmanın proje ortağı olan Kütahya Tanıtım Vakfı Başkanı Adil Özkan; yarışmanın özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu ve vakıf olarak sanatçının ve Kütahya'nın hizmetkarı olduklarını ifade etti.
Yarışmaya sponsor olan Keramika Seramik Fabrikası Genel Müdürü Emin Yüce Kütahya'ya değer katan en önemli unsurlardan birinin de sanat olduğunu, şehrimizde sanatı, eğitim öğretimle buluşturarak geleceğe bu mirası bırakmanın en güzel örneklerden bir tanesininI.Dumlupınar Seramik Yarışması ve I.Evliya Çelebi Çini Yarışması olduğunu, sanat ve sanatçıların desteklendiği projede olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.
Özel Ödüllerle yarışmaya destek olan Keramika Seramik Fabrikası, Refsan, Hisar Sanat Galerisi, Çini-Koop, Naturel Mühendislik, Efsane Çini, KÜTAV, Kütahya Çiniciler Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası, Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği, BM Mobilya, İznik Çini, Abdurrahman Yıldız, Emek Çini yetkililerine plaketlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç takdim etti.
Evliya Çelebi Çini Yarışması'nda 1. olanlara ödülleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan tarafından takdim edilirken, Seramik Yarışması'nda 1. olanlara ödülleri, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Altuncu tarafından takdim edildi. Düzenlenen törenin ardından Dumlupınar Seramik Yarışması ve Evliya Çelebi Çini Yarışması'na katılan eserlerin sergisi açıldı.
Etkinliğe Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Genç ve Yunus Erdoğan'ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü ZülkarniYeldemez, Kütahya Tanıtım Vakfı Başkanı Adil Özkan, Öğretim Elemanları, İl dışından gelen aileler, yarışmaya sponsor olan firmalar ve çok sayıda Kütahyalı sanat sever katıldı. 

Haber okunma sayısı: 2302
Haber eklenme tarihi : 26.02.2014 19:15



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı