29 Mart 2024 Cuma

CHP; VİCDANI OLAN İNSANLAR OLARAK TOPLANDIK

Berkin Elvan'ın ölümü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın üyeleri tarafından protesto edildi.

chp-vicdani-olan-insanlar-olarak-toplandik
Zafer Meydanı'nda toplanan 100'e yakın partili, Sevgili Yolu üzerinde yürüyüşe geçti. Cadde boyunca alkışlı sloganlı protesto gösteri yapan grup, daha sonra Berkin Elvan için yazılan şiir okudu.
CHP Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Öztürk, "Bizler bugün burada Cumhuriyet Halk Partili olmanın ötesinde vicdanı olan insanlar olarak toplandık. Bugüne kadar elinde bayrakla, elinde dövizlerle hep siyasi eylemlerde gördüğünüz bizler bugün siyasi misyonumuzun dışında insan olmanın gereği olan vicdanımızın gereği olarak buradayız.Biz en son bu meydana gezi park eylemleri için çıkmıştık. Gezi Parkı'nda polisin orantısız gücü kardeşlerimizin canına kıyıldı.Önceki Sabah Türkiye bir acıya uyandı. 15 yaşında bir çocuğun acısına uyandı. Berkin Elvan'ın acısına uyandı. Türkiye'nin 269 günlük umut nöbeti dün Sabah sona erdi. Berkin 269 günlük mücadelesini kaybetti. Berkin, belki de ölenlerin en suçsuzu, en günahsızı, en mazlumuydu. O gün berkin ekmek almaya çıkmak isteyen annesine anne; dışarısı karışık sen eylemlerden kaçamazsın ekmek almaya ben gideyim diyerek evden çıktı. Berkin'in tek amacı o gün ekmek almaktı" dedi.
 
CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Nuran Altunseven'in de katıldığı eylem olaysız şekilde sona erdi

Haber okunma sayısı: 1940
Haber eklenme tarihi : 12.03.2014 19:10



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı