26 Nisan 2024 Cuma

İŞÇİLER AYAKLANDI 4 YARALI

Seyitömer beldesinde işten çıkartılan yaklaşık 150 işçi, şirketin yönetim binasını bastı. Çıkan arbedede 4 kişi yaralanırken, işçilerin binada çıkardıkları yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

isciler-ayaklandi-4-yarali
 
 



Edinilen bilgiye göre, 2 yıl önce özelleştirilen Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde (SLİ) işten çıkartılan yaklaşık 150 işçi, iş yerinin önünde toplanarak yönetimle görüşmek istedi. İşçiler bir süre güvenlik görevlisiyle tartıştı bina içerisine girmek istedi ve bu sırada güvenlik görevlisi uyarı amaçlı havaya ateş açtı. Bunun üzerine işçiler ve güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede bir güvenlik görevlisi ile 3 işçi yaralandı. Bu arada, işçiler şirketin yönetim binasının camları taş yağmuruna tuttu. Durumun jandarmaya bildirilmesiyle olay yerine gelen güvenlik güçleri geldi.
  İşçiler ayrıca şirket binası önündeki araçlara da hasar vererek, camlarını kırdılar. Şirketin yemekhane, idari ve çay ocağı binalarını giren işçiler burayı ateşe verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. 
    Bu arada olay yerine gelen ve işçilerle görüşmek isteyen Vali Yardımcısı Mustafa İngenç’e işçi yakınları saldırı girişiminde bulundu. Güvenlik güçleri olaya müdahale ederek İngenç’i bölgeden uzaklaştırdı.
  Jandarma ve polis ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. İşçilerin jandarma ve polis yetkilileriyle yaptığı görüşmede, yarın işe başlayacaklarının sözünü almaları üzerine grup dağıldı.
  Yaralı güvenlik görevlisi ambulansla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer yaralı 3 işçi ise ayakta tedavi edildi.











Haber okunma sayısı: 2165
Haber eklenme tarihi : 17.04.2014 19:21



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı